Vinst i open i Göteborg

Söndagen 6 maj bar det iväg till Skatås i Göteborg för att spela openturnering. Tyvärr var det ganska dålig uppslutning med 9 anmälda damlag, men alltid kul att få tävla.

Första matchen spelade vi mot systrarna Fändriks. De kämpade på bra i försvar och slet men vi tog hem setet ganska lätt med setsifforna: 21-15 21-9 .
I andra gruppspelmatchen mötte vi Elin Frimodig och Louise Månesköld. Vi taggade till och försökte träna vårt “nya” anfallspel genom att slå mot linjerna. Några fina bollar lyckades vi med. Setet vann vi med 21- 13, 21-12.
Gruppsegrare och direktkvalificerade till semin.

Vi skulle nu möta vinnaren i kvartsfinalen mellan Anna-Maria Holmberg, Amanda Andreasson och Jennifer Ringuis som denna turnering spelade med Jönköpingstjejen Rebecka Ivarsson. Matchen var jämn med genom att låta det andra laget göra misstag så vann dom!!! Jippiiuuee
Pressen ökade, att möta sin klubbspelare som man tränar med varje vecka skapar en prestation att vinna STORT och göra fina grejor!. Madde & Annelie ville göra servees på varenda serve. Efter att Rebecka och Jennifer släppt ungefär 9 servar i första set inser vi att vi måste börja “lägga in” våra bollar på plan. Det fungerar sådär men spelat i övrigt fungerar på topp och rebecka och Jennifer får nästan bara poäng på våra misstag. Vi tar hem setet med 21- 13.
I andra set går vi verkligen in med inställningen att sätta våra servar och fortsätta att styra spelet. Spelet lyckas vi styra och ha kontroll på men servarna fortsätter att sväva ut. Setet tar vi hem med 21-16 med lite bitterhet att vi inte kan sätta våra servar på deras planhalva.
Men vinst och Final!! Alltid kul att spela final och motståndet består som väntat denna dag av Jessica Karlsson och Linda Grönberg, två spelar som spelat mycket challenger och Jessica som spelat tour. Nu var vi taggade till tusen och pulsen steg upp tre gånger så högt mot den varit på hela dagen. Vi började med att spela på Jessica så vi kunde undvika hennes andrabollar, men insåg ganska snart att vi skulle byta taktik. Det blev en bra match med hårda spikes från Jessica som Annelie stod och plockade och luriga anfall från oss. Nu satt våra servar och vi lyckades pressa Linda bra i mottag. Första set vinner vi med 21- 18.
I andra set följs vi åt jämsides, det är en bra match med härliga bollduellar. Vi flyttar om i vår servemottagning och har stabila mottag hela setet. Servarna är tillbaka och vi lyckas pressa bak motståndarna. Vinst med 21- 18!!! Alltid en härlig känsla att få vinna, speciellt mot ett bra lag!

Vinsten denna dag blev ett presentkoret på en månads gratis träning på sportlife (i göteborg) och ett Nordstanshäfte. Inte jätteroliga priser när man inte bor i Göteborg men äran att få vinna betyder mer!

En bra Jönköpingshelg där Adam Nilsson vinner sin första challenger, Rebecka och Jennifer tar sig till semi i open och vi vinner open och får med oss 30 härliga poäng i denna tävlingsperiod 1 ( Tp 1)
Nästa helg bär det iväg till Malmö, västra hamnen då vi ska slåss mot Malmötjejerna i challenger!

/Madde & Annelie