Challenger i Malmö i strålande sol 13 maj

Ny tävling , denna gången 12-lags challenger i Malmö. Fjärderankade i turneringen vilket innebär att vi blir gruppetta i gruppspelet och slipper möta  favorittippade Tora & Tadva i gruppspelet. Målet för dagens tävling är att vinna gruppen så vi möter en grupptvå i kvartsfinalen. Men vägen dit är tuff och det finns många bra lag i dagens tävling som inte är så högt rankade.

Efter att ha spenderat en mysig övernattning i Lund, fått blåsa alkotest i poliskontroll och lyckats få in gps rätt så börjar allvaret och spänningen stiger. Vädret är soligt men med endel vind, tydligen hade det båst 21 m/s under gårdagens opentävling så dagens väderföhållanden ser bra ut.

Grupperna lottas och i första matchen möter vi Lena Hohenschwert och Linnea Helfrich, ett lag där vi vet endel om Lena men aldrig sett Linnea. Supertaggade från start servar jag, Madde, bra servar medans Annelie vaktar nätet stentufft och vi tar ledningen med 7-0 vid första sidbytet. Motståndarna kommer igen men vi har bra kontroll på vad de gör i sina anfall, vi plockar upp det mesta och servar bra. Setet slutar med 21-13. Även i andra set servar vi bra och gör många poäng på våra anfall. Vi ger inte bort några gratispoäng på misstag och tar hem även andra set med 21-13.

Bara till att ladda om, 10 min senare möter vi nu Kajsa Flodberg och Lisa Roman, våra grupptvåor.  Två Malmötjejer som spelat länge som vi vet är bra, men vi är första rankade och vill verkligen vinna gruppen så vi kommer kämpa. Motståndarna servar bra, vi får problem med våra mottag och kommer inte riktigt fram på nät. Inte mycket stämmer för oss, mottagen är halvdistans från nät och vi klarar inte riktigt att fixa till passen . Vi ligger under i hela setet men lyckas med ren vilja och säkert spel vinna första set med 21-19.

I andra set känns det lika tungt, vi försöker hitta vilket spelsätt vi ska använda oss av men Lisa servar bra och vi får återigen problem med att göra något svårt i anfall. Vi faller i vårt spel och försöker komma igen och ändra taktik, pass och anfall men det fungerar inte. Setet går välförtjänat till våra motståndare med 21-8.

I tredje set kommer vi tillbaka, Annelie & Madde ger sig ALDRIG. Vi hittar våra mottag och anfall igen och det blir många bra bolldueller. Vi följs upp till 13-13 där tyvärr Lisas nätbollar avgör matchen och vi förlorar setet. Sur förlust men så är det ibland. Lisa och Kajsa vinner relativt lätt mot Lena & Linnea och vi är två i gruppen och kommer att få möta en gruppetta i en annan grupp i kvartsfinal..

I kvartsfinalen ställs vi återigen mot Jessica Karlsson som denna dag spelar med säkra Sandra Olausson, ett bra lag som inte gör många missag. Vi vet att vi måste spela på topp och göra riktigt svåra anfall för att vinna denna.

Fösta set inleder vi bra, vi turas bägge lagen om att styra spelet. Våra korta bollar tvingar ner dom i sanden och Annelies långa och hårda mittenanfall sitter kanon! Vi plockar endel anfall och får poäng på deras misstag. Tyvärr räcker det inte och vi förlorar setet med 21- 18.

I andra set går vi in för att serva bort motståndarna med våra hårda svävservar, ballongservar och korta servar. Tyvärr har de inga problem att lyfta våra servar och kommer på nät för det mesta. Vi försöker försvara oss och plockar upp en hel del bollar men får inte kontroll på våra anfall.  Både Jessica och Sandra servar bra och vinner setet med 21-10.

Tråkig förlust och tråkigt att åka ur… Men skapar supermotivation att träna och bli bättre på ALLT. Mottag och pass kommer vi att lägga fokus på denna veckas träning, och försöka ragga upp någon med bra servar som vi kan spela mot. Det postiva vi tar med oss från denna turnering är att Madde servar bra och göra många fina ess, Annelie slår in många hårda bollar i mitten långt bak som ger fina anfallspoäng!!

Nästa helg kommer en ny chans att samla poäng till denna tävlingsperiod(tp2) då challenger i Göteborg väntar.. Och givetvis är vi supertaggade till TUSEN!