Resultat från spontanturneringen 26/5

Igår var det premiär för våra sedvanliga spontanturneringar. Nytt för i år är att vi lottar lag på plats innan start, vår tanke med detta är att det skall bli mer jämnt och för att alla ska ha chansen att vinna. Igår kom 7 lag till start.

En solig kväll på vätterstranden!

En solig kväll på vätterstranden!

Lottningen gav en hel del spännande lag. Bland lagen såg vi Jerker-Daniel S, Kristoffer-Annelie, Martin-Sigrid, David B-Madelén men många var nog överrens om att favoriterna till segern var Båth-Röstedal som fick en drömlottning.

De två bästa lagen från varje grupp gick vidare, det resulterade i att Jerker-Daniel S mötte Sigrid-Martin i semifinal och på andra banan så mötte Båth-Röstedal Kristoffer-Annelie. Med två raka set vann både Sigrid-Martin och Båth-Röstedahl.

Två glada herrar firar segern

Två glada herrar firar segern

Finalen blev en spännande historia. Lag Sigrid-Martin och Båth-Röstedahl möttes redan i gruppen, men efter några för många misstag av det förstnämnda laget skrevs set-siffrorna till 1-2.

Första setet i finalen  vann överaskande Sigrid-Martin, Sigrid hittade gång på gång en lucka framför Båth som stundtals såg något trött ut.

Andra setet blev en riktig nagelbitare! Sigrid-Martin började bra och ledde hela setet fram till 14-11 och 4st matchbollar, segern var inte långt borta. Men på något underligt vis så visade Båth-Röstedal vinnarnerver och började spela riktigt bra, ett par långa bolldueller senare så vann de setet med 17-15.

Sista setet bjöd på många känslor och blev näst intill lika spännande som det förra setet. Båth som med sina dasslock till händer hade ett svårforcerat block som Martin fick smaka på vid ett flertal tillfällen, men med hjälp av en extremt snabb Sigrid som skötte sig i försvaret så lyckades vi ändå hålla jämna steg fram till slutet.

Båth-Röstedal drog dock det längsta strået och vann matchen med siffrorna 17-15. Bra spelat killar!

Vi ser fram emot nästa veckas tävling och förhoppningsvis får Båth inte en lika bra lottning den gången 🙂

Bilder från dagen turnering kommer upp i bildgalleriet inom kort.

/Martin