Paradiset i Göteborg men inget slutspel

Ny challenger, ny tur till Göteborg. Vilket ställe de byggt upp. Inte bara en snygg beachvolleybollhall utan en utomhus “arena” med sex planer, solstolar & trallgolv, ett perfekt ställe både för publiken och spelarna.

Dagens fösta match spelades mot Caroline & “poke” Sara. Förra gången vi möttes var på stranden för två års sen och den matchen vill vi helst glömma. Vi var TOTALT utspelade. Men denna gången skulle vi köra på från början och byggde upp en plan som borde fungera…
Vi startade i högt tempo, servade bra och ALLT fungerade. När de servade på Annelie gjorde hon poäng på allt och när de istället började serva på mig(Madde) så satte jag allt i anfall och Annelie gick på andrabollar som satt på linjerna. Vi släppte blocket och grävde upp det mesta i försvaret. Vi vann första set med 21-15. =)
Andra set var jämt. Sara & Caroline höjde sig och vi följdes åt hela setet. Tvvärr förlorade vi detta set med 18-21.
Tredje set och nu skulle vi har detta! Två lag som är fullproppade med adrenalin och många härliga bollduellar. Mycket känslor och bra spel där vi följs upp till 13-13. Tyvärr förlorade vi setet med 15-17. SÅ BITTERT men även jättenöjda efter att spelat jättebra och nästa vunnit över ett topplag.

Skakande efter adrenalinpåslag var det dags att ladda om till nästa match. Mot Vera och Maria. Vi inledde första set lite vagt, gjorde egna misstag och låg under hela setet. De tog hem setet relativt lätt med 21-16.
I andra setet minskar vi våra misstag, och servar bra. Men vårt spel känns inte bra, mycket som inte stämmer. Vi jobbar i motvind med oss själva i hela setet och försöker hitta kontroll men allt känns så svårt. Ändå lyckas vi ta hem setet med 21-16.. Gött, ännu ett avgörande tredjeset…
Vi taggar till och försöker hitta vårt spel. Jag (Madde) sprätter bollar i servemottag vilket gör att motståndarna får lätta bollar på sig och dödar boll på oss. Vi förlorar setet med 6-15. En jobbig förlust där inte mycket stämmer. Och en tråkig tredjeplats i gruppen, vilket betyder inget slutspel.

Dagen började med ett kanonspel från vår sida men bra servar, bra försvar och härliga andrabollar på linjerna. Detta tar vi med oss hem till Jönköping!!