Gruppsegrare i Malmö …

Fredagkväll, och påväg ner till Malmö för att tävla i 16-lags challenger. Denna gången fjärderankade i tävlingen och gruppetta. Målet för denna dag var att vinna gruppen så vi skulle få möta en grupptvåa i kvartsfinalen.

Första matchen var mot Lena och Linnea som vi mötte förra gången i Malmö. Matchen slutar 2-1 till oss. Vi servar bra och har bra försvar men har lite svårt att döda boll. Men en skön och viktig vinst.

Andra matchen mötte vi Vera och Kathrine, ett lag vi måste vinna mot för att bli gruppettor. Första set vinner vi jättelätt, servarna dååånnarr in innanför linjerna.
I andra set slappnar vi av lite för mycket, missar servemottag och de tar ledningen med 19-13. Vi kämpar upp till 18-20 men förlorar tyvärr setet med 19-21.
Ännu ett avgörande tredjeset. Vi har svårt att följa vår taktik och motståndarna spelar bra och vi förlorar setet.

Inför tredje matchen har vi svårt att fokusera och tagga till, men vinner ändå matchen ganska lätt med 2-0.

Två vinster och en förlust, borde bli en andraplats i gruppen om inte vårt tredjerankade lag skulle lyckas slå vårt andrarankade lag. Och detta gjorde dom!! Givetvis med 2-1.. Spänningen växte och vi insåg att vi alla tre lagen hade samma setskillnad, och att det skulle bli poängräkning om placeringarna.

Efter 30 min nagelbitning så kom resultatet, vi var ETTA i gruppen. JIPPIIEEEEE!!

Vi hade nått vårt mål för dagen men nu väntade kvartsfinal mot Maria Och Sandra. Ett lag som vi aldrig vunnit emot men vi VILL så gärna slå dom.

Matchen börjar tungt och vi inleder med att ligga under med 1-6 vid första sitbytet. Då händer något”!! vi hittar tillbaka till vårt gamla låga spel och gör poäng på massa av våra korta parre & diggebollar. Servarna svävar bra och vi plockar upp nästan allt i försvaret. Vi hämtar upp första set men förlorar setet med några få poäng. GRRR men nytt set….
Vi tar ledningen i andra set och det blir en bra match där vi följs upp till 16-16. Tyvärr förlorar vi matchen efter en tveksam matchboll ..=(

Kvartsfinal och 25 poäng denna turnering. Det positiva vi tar med oss är bra servemottag, hårda servar och bra korta bollar. Vi nådde vårt mål med gruppseger men hade gärna velat ta oss vidare till semifinal. . Nästa chans blir Varberg nästa helg då BackToThebeach annordnar tävlingen på stranden…..