Onsdagsturneringen v27

Inte många trodde på bra väder på onsdagskvällen, men lagom till matchstart sprack himlen upp och solen tittade fram. Något fuktigt i luften, men annars perfekta förhållanden för beachvolleyboll. 15 herrlag och 5 damlag hade tagit sig till stranden för att spela om de fina priserna och inte minst för att få poäng i jakten om den åtrovärda vandringspokalen. Nytt för dagen var en nyinköppt musikanläggning som förgyllde tillvaron ytterliggare.

Herrturneringen

Herrfinalen bjöd på mycket underhållande spel, Alexander Båth och Andreas Simonsson mötte Simon Webeklint och Christopher Uhrbom. Simon och Koffe var laget som drog det längsta strået och vann med två raka sett. En mycket underhållande match för oss som tittade på, Simon och Koffe spelade ett glänsande försvarsspel, ingen av dem blockade utan båda stog och väntade på smacharna, något som fungerade bra. På frågan om hur det gick svarade Simon: “- Det blev 2-0 i finalen. Ganska enkelt till och med, haha… Det var två trötta gubbar på andra sidan… Uhrbom var ju knappt svett trots värme och luftfuktighet… ;-)”. Imponerande är ändå att Alexander Båth ändå har tagit sig till final med tre olika partners.

En parentes i sammanhanget är att Simon Webeklint och Anders Asp kom som tolfte och sista lag med på challengern i Åby på lördag. I gruppen möter de bland annat två andra JBC´are, nämligen Jake Samuel . Vi önskar er lycka till! Go JBC!

Damturneringen

Damturneringen spelades för andra veckan i rad, men med flera nya lag konstellationer. 5 lag spelade i en grupp. Riktigt jämt blev det, tre av lagen fick samma poäng och det blev därför nödvändigt att räkna poängskillnaden i matcherna. Med ganska klar skillnad i poängen vann Stina Norberg och Caroline Johansson turneringen. Grattis till er! Nästa vecka vill vi se fler damlag så att vi kan köra ett slutspel också.


Sist men inte minst avslutar vi med ett citat från Adam: “- JBC är livet!”


/Martin