Intervju med Jens Ottosson!

      

     Har dujens_beachbild_bagger_977 några tips till en nybörjare för att bli en bättre beachvolleyspelare?

Jag anser att många beachvolleyspelare spelar för mycket och tränar för lite för att utvecklas. Se till att träna under ledning av någon erfaren tränare eller bra spelare. Teknikträning är absolut nödvändigt för att bli riktigt bra och här finns mycket att lära från inomhusvolleybollen. Ser man på de bästa beachvolleyspelarna i Sverige så har nästan alla fått sin grundskolning inomhus.

Vem vinner SM i år?

Hannes Brinkborg och Stefan Gunnarsson

Vad tycker du om JBC?

Underbart att det äntligen finns en beachvolleyklubb i Jönköping. Intresset är garanterat jättestort. En vision måste vara en beachhall i stan!

Vad har du för meriter inom volleyboll och beachvolleyboll?

Jag har haft en lång karriär med nio säsonger i Sverigeeliten i beachvolley och sjutton säsonger i Habo Wolleys A-lag bakom mig…

Beach: 1 SM-silver, 3 SM-brons, 2 Tourfinal-silver, Årets försvarsspelare en gång, Åtta tourfinaler m.m.

Volleyboll: Sju år i Elitserien, Årets försvarsspelare en gång

Vad är de som är roligast med beachvolley?

Tävlingsnerven när det verkligen gäller något och stämningen på beachen. Det finns inget bättre ställe att vara på än på en sandstrand…

Hur kommer din sommar se ut?

Jag räknar med mycket ledighet och att vara med familjen. Trebarnspappa som jag är numera så är sysselsättning inget problem. Förhoppningsvis ges tid för att lattja lite på Vätterstranden med polarna. Dessutom ska jag hjälpa ungdomskillarna från Habo med lite beachträning. 

Varför satsade du på volleyboll/beachvolley?

EM 1989 i Globen var något som tände gnistan för världens roligaste sport. Jag har inte ångrat att jag satsade på detta någon gång.

 

      Tack Jens! Hälsningar JBC

/Gustav