Ännu en challengervinst i blåsigt Malmö!!

dscn4857

Vinst i Malmö!!! Underbart underbart, härligt härligt, starkt starkt jaaaa vad säger man? Såååå kul att få vinna igen!

Denna gången fick vi visa att vi gillar att spela i vind. Det blåste nog någonstans runt 10 m/s. Vi spelade bra i gruppspelet och tog hem gruppsegern med bra servar och bra kontroll på vårt spel. Även kvartsfinalen och semifnalen vann vi genom att serva bra, trycka upp mot nät, slita i försvar och att ha bra kommunikation mellan varandra.

Finalen var återigen mot Kajsa & Emma. Förra gången vi mötte dom (semifinalen i Malmö) så vann vi en jämn match med 17-15 i avgörande set.  Även denna matchen blev jämn… .

I första set spelar båda lagen vindspel, Emma & Kajsa slår och servar in i vinden, och vi  håller ner vårt spel för att hitta kontrollen. Vi missar endel serve och gör endel försvarsmissar och tappar första set. . (Men vi vinner alla långa bolldueller=)

I andra set kläcker Madde den smarta upptäckten att “det har ju nästan slutat blåsa”, AHA!! Vi börjar trycka på i serven och trycka våra pass på nät, och tar stor ledning.  Annelie slår in boll efter boll på baslinjen och vinner andra set…  Återigen dax för ett tredje set…

Setet är jämnt, vi följs upp till 8-8 då Kajsa & Emma tar ledningen med några poäng. De kämpar sig upp till ledningen med 14-12.. uppss!! Annelie går ner för att serva, kommer ihåg matchen från förra gången då vi låg under med 14-11, tittar på mig och vi konstanterar att detta ska vi ha. Och vad händer??? Annlie gör givetvis serveess!! 14-13.  Hon gör återigen en ny bra serve och motståndarna ska anfalla…. men vi får bara lätta bollar på oss… Vi kan plocka upp deras “överlägg” och trycka ner bollen på deras sida. 14-14!! De sista två bollarna blir bra spel men det är vi som vågar avgöra när det gäller och vi kan återigen åka hem till Jönköping med en vinst i bagaget!!