Underbara Böda Sand på Öland

dscn4747

Vilket härligt träningsläger!!, 10 dagar med tävling, träning, härligt sällskap, sol och bad. Jag pratar givetvis om Böda Sand, Sveriges enligt mig vackraste sandstrand.
På fredagen åkte vi ner till Öland, hoppfulla över att få lära oss massa mer om beachvolleyboll och komma i form. Hela vägen till Öland ösregnade det och vi blev lite oroliga över om vi packat ner nog med underställströjor och varma kläder. Vädret höll i och vi packade in oss i vår 8-bäddas stuga. Med kvällsmat laddade vi inför lördagens tävling, Böda Sands Challenger 1 .
Lördagen bjöd på sol och vi fick en bra grupp. Systrarna Thurin som gruppettor och Karin & Tina som grupptreor. Första matchen mot Thurins var tuff och jämn. Vi inledde starkt med att vinna första set genom att använda vårt tajta ”shotspel” och starkt försvarsspel. Andra set blir också jämnt, tyvärr får Thurins på några bra servar i slutet av setet vilket gör att dom vinner setet. 1-1 i set och ett tredje set till 15 kommer att avgöra vilka som tar hem gruppsegern. Setet inleds sida vid sida, men Thurin tar ledningen med några poäng. Vi får till en bra sideout och precis när vi dödat bollen flyger det in en boll från en annan plan. ”omboll” dömer domaren. Sådant som händer, ny sideout… Vi dödar återigen bollen och vad händer, ytterliggare en boll som flyger in på plan och ”omboll” igen!! Thurins vinner nästa boll och tar ledningen med 4 poäng som vi aldrig kommer ifatt. Sur förlust!!, men ändå nöjda över att vi spelar så bra mot våra gruppettor.
Andra matchen vinner vi och blir grupptvåor, motståndet denna dag i kvartsfinalen blir precis om helgen innan Malin & Kajsa. Vi hänger med bra i början av seten till 10-10 sen händer det något. Poängen bara flyger iväg till dom och de vinner kvartsfinalen ganska lätt över oss. Malin & Kajsa vinner senare också hela challengern , stort grattis till dom!!

Time Out med vätskepåfyllning
Time Out med vätskepåfyllning

Ny vecka , 10 härliga träningspass väntar. Många bra och duktiga instruktörer som alla bjuder på nya och intressanta övningar. Vissa träningar håller ganska lugnt tempo, medans på andra träningar är pulsen på topp hela träningen och vi måste svalka oss i havet efteråt. Bästa träningen stod Lucas för, en Brasse som höll i blockträning. Han sänkte näthöjden så vi kunde ”ståblocka” och fick känna på hur det känns att blocka alla bollar. Underbar träningsvärk i fingrarna dagen efter och en hälig känsla för block.
Hela veckan fokuseras det på pass; teknik i baggern, att komma runt bollen i pass och att passaren hittar rätt vinkel till sin anfallare. Givetvis tränar vi mycket i veckan men vi äter också god mat, massa godis och sover massa. =)
dscn47671

 

 

 

 

 

 

Lördag, ny tävling, Böda Sand Challenger 2. Denna turnering håller bra klass och vårt mål för denna dag är att ta oss till kvartsfinal. Gruppen känns bra denna dag också, Lisa & Åsa som förstarankade, Matilda & Yar som tredjerankade och Gabbi & Magda som fjärderankade.
Vi vinner mot Gabbi & Magda och Matilda & Yar med 2-0. Dessa matcher känns kanon, vi inleder seten bra och låter aldrig motståndarna hota oss. Våra korta & långa shots sitter fint på linjerna och vi har ett bra försvarsspel.
I matchen mot Lisa & Åsa blir det tuffare. De trycker på svåra serverar och vi får direkt problem med servemottag. De vinner första set lätt med 21-9. Men vi ger oss inte, vi ställer om i servemottag och börjar spela mot dom. Vi tar ledningen med 13-8 vid teknisk timeout. De får återigen på några riktigt bra servar och spelar upp sig till 19-19 efter en omdiskuterad ”fösboll”. Vi förlorar setet med 21-19 och därmed matchen. Tungt!! Men ändå nöjda över att vi återigen spelar bra mot våra gruppettor. Vi blir 2:a i gruppen och kommer att få möta en 1:a i någon annan grupp….
Givetvis får vi möta svenska landslaget i beachvolleyboll i kvartsfinalen, Karin Lundkvist & Tora Hansson. Vårt mål med denna match är att få upp servemottagningen och att komma på nät. Detta lyckas vi bra med men tyvärr har de inga problem med att lyfta upp våra anfall och ”branta” in dom med hårda spikes!!. Givetvis slutar matchen med 2-0 till dom, men en ära att få spela denna match.
Ett stort grattis till Rebecka som tar sin första 2:a plats tillsammans med Joanna i opentävlingen. De vinner även set mot vinnarna och spelar grymt bra tillsammans. Grattis grattis!!

10 häliga dagar med massa hårdträning, sol & teknik har gjort att man känner sig i topp inför de nästkommande tävlingarna. Sverigetouren drar igång helgen efter midsommar där de 8 bästa lagen i Sverige kommer att spela, vilket innebär att våra chanser att vinna gruppen i challengern blir större.
Åk med på Beachcampläger om ni gillar beachvolleyboll, ni kommer att älska det!!!

//Madde

Rebecka i block mot Hiske

Rebecka i block mot Hiske