Stöd Sveriges enda Beachtidning…

Bilder på några tidningar från förra året...

Vill du ha koll på det senaste inom beachsverige? Orkar du inte leta igenom internet och höra dig för med dina källor. Då tycker jag att du ska fundera över om inte Beachmagasinet är något för dig.

Beachmagasinet startades inför förra säsongen och kom då ut med fem eller sex ganska så tunna nummer, men ändå innehållsrika. Man kunde läsa om allt ifrån hur man utvecklar sin smasch, serv och sitt försvar till hur det går för landslaget på världstouren. Tidningen skrev även mycket om hur framtiden ser ut inom beachvolleyn i Sverige, vilka talanger som frodas och vilka rävar som fortfarande håller måttet. I tidningen nämndes åtskilliga gånger namnkunniga spelare som JBC nu har knutit till sig. Vilket naturligtvis känns kul.

Tidningen görs på ganska tunn budget och det känns väl inte som att de här killarna gör det främst för att tjäna de stora pengarna. Det är några av Sveriges främsta elitspelare som står bakom tidningen, och de brinner verkligen för sporten. Det är kul och känns genuint att läsa artiklar som är skrivna av inbitna beachspelare.

I år kommer tidningen ges ut i fyra nummer, och redaktionen har lovat att det ska bli en betydligt tjockare tidning i år. Om jag har förstått det hela rätt så kommer det första numret ges ut precis innan NSBT drar igång, och handla en hel del om vad som har hänt under silly season. Vem tar vem helt enkelt. Nummer två ges ut innan SM, och fokus ligger naturligtvis på en summering och vilka som ser hetast ut inför Sveriges kanske mest prestigefyllda tävling tillsammans med tourfinalen. Vilken är tidpunkten för tidning #3, där fokus alltså ligger på just touren och dess final. Sista tidningen under 2009 blir ett after season-nummer. Utöver fokuset i varje tidning så matas tidningen full med tips och trix, övningar och intervjuer med kända och okända beachspelare. Kul läsning helt enkelt…

Blir du sugen på tidningen så rekommenderar jag dig att springa in på www.beachmagasinet.se där kan du beställa din  prenummeration samt läsa mer om tidningens innehåll. Där finns även en liten blogg om de senaste ryktena inom svensk beachvolley! Jag har bokat en prenummeration då jag tycker tidningen är ett bra initiativ och det känns kul att kunna stöjda dem. Gör du detsamma om det känns rätt.

Trevlig läsning!

/Simon