Sol & blåst i vackra Skrea strand i Falkenberg

I strålande sol, klarblå himmel och laddade till tusen gav vi oss iväg till Falkenberg. Dagens mål var att vinna gruppen, för att kunna ta oss vidare till semifinal. Tredjerankade i hela turneringen, vilket innebar att vi skulle vara gruppettor från början.

Lottningen blev tuff med Johanna & Maria som tredjerankade i gruppen, ett bra lag som är betydligt bättre än vad deras ranking visar. Vårt andrarankade lag blev Gunilla & Linnea och fjärderankade lag IKSU tjejerna Sanne & Ellen som vann open förra helgen på Böda Sand.

Första matchen var mot Johanna & Maria, de öppnade starkt och ryckte ifrån direkt i början. Vi kom aldrig in i matchen, hade svårt att få kontroll på bollen och de vinner med 2-0. Efteråt konstaterar vi att vi spelat dåligt båda två, och att det bara är att bita ihop och vinna de andra två matcherna.
De andra två matcherna har vi inga problem att vinna. Vi tar ledningen från början, servar bra, utnyttjar vinden och har bra kontroll på vårt spel. Korta anfall, långa anfall och hårda anfall fungerar bra och vi blir återigen grupptvåor och får möta en gruppetta från en annan grupp.

Lottningen i kvartsfinalen blir tuff och motståndet blir Åsa Ericsson som är tillbaka efter en skada och hennes nya partner Magdalena ”Linnie” från Österrike. Linnie hoppservar bra och brantar in bollen på linjerna. De vinner första setet. I andra set ligger vi under i början men lyckas med massa vilja att hämta upp oss till 14-14 . Vi pressar bak våra servar och stoppar Linnie att gå på andrabollar. Det är många bra bollar som spelas och vi spelar riktigt bra och kämpar järnet. Tyvärr vinner de dem sista bollarna och tar hem matchen.
=(

Dagen började tufft med en dålig match av oss, sen spelade vi tre riktigt bra tre matcher. Tyvärr blev motståndet i kvartsfinalen återigen för starkt. Nästa turnering hoppas vi på att få lite lättare motstånd i kvartsfinalen så vi kan nå en semifinalplats. Men vi är på uppåtgång så vänta ni……!!
//Madde