SM i Malmö 2010!

Äntligen var det dags, stundande SM  som varit vårt mål hela sommaren. Platsen är Malmö stad där tre olika arenor byggts upp för att kora svenska mästarna, i många klasser.

Vårt mål under sommaren har varit att samla ihop så mycket rankingpoäng så att vi skulle komma med bland de 16 bästa för att kunna ta oss vidare från gruppen till slutspelet. Tyvärr räckte inte våra poäng till, så platsen blev 18 och 3:rankade i gruppen. Det betyder att vi måste vinna mot våra 2:rankade och 4:rankade för att gå vidare till slutspel och vårt mål att nå!

Första matchen blev mot 1:rankade Åsa Eriksson och Frida Hauugard i ett väldigt blåsigt väder. Eftersom Annelie och jag(Madde) är shotspelare av oss och oftast spelar ett lågt spel trodde vi att vinden skulle vara till vår fördel. Tyvärr visade det sig att vi inte fick kontroll på bollen och förlorade båda set men lite för höga siffror (21-12, 21-8). Det var bara att ta nya tag till nästa match då vårt motstånd var 4:rankade, Gabbi och Ida Arvidsson.

Inför denna match hade vi lärt oss framför allt en sak, att vi var tvungna att trycka fram bollen på nät för att kunna komma till avslut . Första set var väldigt jämt där tyvärr Ida och Gabbi drog det längsta strået och vann med 23-21.

I andra set var det vår tur att börja på motvindsidan där vi fick på riktigt grymma servar och bra avslut. Vi gick även in med en annan taktik och ett grymt kämp och snack! Setet slutar 21-12.

Lottningen inför tredje set gick till vår fördel då vi fick börja på motvindsidan. Liksom i andra set kör vi på hårt i servar och anfall och vinner setet och därmed matchen med 15-10. Efter matchen frågar domaren VAD VI GÅR PÅ och VART MAN KAN KÖPA DET?… Ja säg det?? Vilja vilja vilja och teamwork!!

Sista matchen mot vårt 2-rankade lag Sofie Bjellerup och Lina Norgren var en viktig match. Vinnarna skulle få gå vidare till slutspel och spela 8:del och förlorarna fick packa sina saker och tacka för detta SM. Första set startar vi med bra servar och tar ledningen med 5-1. Setet är jämnt med bra anfall från våra motståndare och ett starkt försvar av oss. Vi vinner mycket bollar på våra korta shots men förlorar ändå setet med 21-18 .

Andra set blir lika högt tempo på. Matchen är jämn och vi följs åt till 18-17 då vi byter sida och får medvind och servemottag. Sofie lyckas få in två  servess genom riktiga nätrullare vilket ger motståndarna ledningen med 19-16 och vi begär timeout. Efter en riktigt bra tredjeserve av Sofie och ett till förlorat poäng lyckas vi vinna tillbaka bollen och byter sida på 16-20. Matchbollen vinns av motståndarna efter ytterliggare en NÄTRULLARE!(SURT)

Vi gör en bra match mot våra 2:rankade där vi går in och styr spelet stora delar av matchen och står för ett grymt försvarsspel. Tyvärr var de sista poängen deras denna gång, men nästa gång är det vår tur..

Mycket vind och mycket taktiktänk har det blivit detta SM. Tack publiken (Annelies familj) för stödet ni gav oss och kom gärna och heja nästa helg då det blir challenger i Tylösand, sista BackToTheBeach!!