Premiär för BackToTheBeach- tävlingarna längs stränderna

Laddade till tusen inför tävling...

Laddade till tusen inför tävling...

Påväg mot Varberg, Apelviken, första tävlingen för i år på stranden. Mycket vind denna dag, 14 m/s men strålande sol.
Gruppspelet blir jämnt, Carro & Sara är starka i vinden och vinner gruppen. Vi vinner mot Uve & Floria med 2-1 och mot Nathalie & Mathilda med 2-0 och blir grupptvåa.
Kvartsfinal, vi har nu under dagen insett att det är underhandsservar som gäller och ”halmstadbagger” ( spel med två bagger). Motståndet består av Malin Linde & Kajsa Ederbjörk som hanterar vinden bra och vinner första set. I andra set kommer vi igång och väntar ut motståndarnas misstag och leder med något poäng i början av setet. Tyvärr kommer de ikapp vid 15-15, Malin får in några bra servar i medvinden och vi har svårt att trycka bak våra motståndare i den hårda motvinden. Setet vinns av Malin och Kajsa och vi får nöja oss med en delad 5-plats i turneringen.
Dagens väderförhållande var en kul utmaning, aldrig förr har det känts så svårt att försöka sätta en underhandsserve. I sista matcherna hittar vi vår spelteknik i extrem vind och detta tar vi med oss.
Nu på fredag bär det iväg till Böda Sand för träningsläger där vi ska träna teknik, fysik & taktik. Veckan inleds med tävling nu på lördag, där det finns många JBC i startfältet. Vi hoppas det går bra för Rebecka som gör sin debut i challenger tillsammans med Isabelle, Båth & Almir, Filip & Matthew och givetvis för oss själva. Se upp för våra nya sponsringskläder, de är dösnygga!! Öland här kommer vi……
///
Madde

Snygg mottag