JBC har nått sitt första mål!

JBCI mars 2009 Startades Jönköpings beachvolley club. Efter som det inte fanns någon beachvolley klubb i Jönköping var det lätt för JBC att värva medlemmar. Med dunder och brak stormade det in beachvolleyspelare som ville vara med och bli än del av JBC.

När klubben startades hade styrelsen som sitt första mål att uppnå 40 medlemmar innan sommaren var slut. Men redan idag den 15 juni kan JBC pressentera hela 40 medlemmar. Klubben har växt i rekordfart då vi nu redan har uppnått vårt första mål såhär tidigt på säsongen.

 JBC har snabbt blivit ett namn i beachvolleykretsarna, mycket tack vare att vi har spelare som Sigrid Simonsson, Alexander Båth, Samuel Johnsson och Jakob Johansson som spelar för klubben. Vi har även kommit igång bra med spontanturneringarna som har lockat folk att vara med och spela. Vi hoppas nu att klubben ska fortsätta att växa, kan vi komma upp till 100 medlemmar?

JBC är också väldigt glada för att kommunen har stöttat klubben med planer att spela turneringarna på. Det är kul att kommunen ser positivt på klubben, det gör att arbetet med JBC blir så mycket lättare. Nästa mål som klubben har måste vara att komma upp i 100 medlemmar eller så pass många spelare att klubben kan driva en inomhushall. Göteborg, Malmö, Södertälje och Umeå är städer som har en inomhushall för beachvolley. Det skulle vara riktigt kul om Jönköping också får tillgång till en inomhushall. Det hade varit grymt kul och det är på tiden att Jönköpingsborna får vara med att spela beachvolley året om.

Framtiden för JBC hoppas vi ser ljus ut, då det skulle vara riktigt kul om klubben lever vidare många år framöver. Kanske är detta början till något stort, alla minns väl glansdagarna i slutet av 90-talet när Jönköping levde loppan på elit-touren.  Dom tre Amigos Simon Dahl, Jens Ottosson och Emil Nordberg regerade på touren, deras karriärer tog fart här på vätterstranden och nu efter ett glapp är det väl dags för JBC att återta touren på nytt. Jönköping ska bli ett känt ansikte bland beachvolleykretsar igen!

 

/Gustav