Delad 9- plats på SM i Falkenberg!!

564543_404392319608531_2061385296_a
Äntligen var det dags, SM i Falkenberg, Skrea strand. De senaste tre åren har SM bjudit på regn och blåst men denna dag bjöd Falkenberg på strålande sol och vindstilla.
Lottningen var gjord, som 1 i gruppen fick vi Camilla Nilsson och Anne-Lie Rininsland, rankade som 3 i Sverige, som 3-rankad lag i gruppen Mathilda Gustavsson och Nathalie Larsson och som 4 i gruppen Vera Lundborg och Katrine Buskhe.
Första matchen var mot Kathrine och Vera , vi var suppperrrrtaggade ända ner till tårna. Vi valde ut en av spelarna och servade allt på henne och lyckades plocka nästan allt i försvar. Första setet tar vi hem med bra siffror, 21-13. I andra set går vi in med samma taktik och fortsätter trycka på bra servar så motståndarna får svårt att komma på nät. Även detta set vinner vi med bra siffror 21-14. Jippiee första vinsten i SM och fortfarande chans att gå vidare till slutspel.
Nästa match var mot Camilla och Anne-Lie på Center Courten (CC) med läktare och speaker. En ganska tuff uppgift då vi vet att detta är ett jättebra lag som är en nivå bättre än oss. Matchen var igång, läktaren var halvfull och vi var taggade till tusen men också ganska nervösa. Vårt mål med matchen var att få upp servemottagning och komma fram på nät. De servade bra och tryckte bak oss vilket tvingar oss att försöka göra ”svåra bollar” och gör endel misstag. När vi får fram bollarna på nät gör vi många fina korta bollar och vinner några roliga speldueller. Tyvärr rinner poängen iväg till motståndarna och de vinner matchen med 21-13 och 21-10. En rolig match där vi lyckas komma på nät och fightas om bollarna. Och en erfarenhet rikare att möta ett såhär bra lag och att få spela på CC.
564543_404392319608531_2061385296_a1
Dags för dag 2 på SM, idag gällde det. Vinner vi den sista gruppspelsmatchen går vi vidare till 8-dels final. Innan matchen får vi höra att motståndarna är lite rädda för att möta oss för att vi gör så få misstag. He he nu ska vi spela bra!!
Matchen är igång, återigen väljer vi ut en spelare att serva på och får till bra servar. Motståndarna har svårt att komma fram på nät vilket gör att de blir lättlästa i försvaret. Vi har bra sideout och gör fina andra bollar. Setet slutar 21-9 till oss. =)
Andra set blir lite mer spännande för publiken. De har börjat läsa in våra servar lite bättre och släpper bollar som går utanför baslinjen. Vi får lite svårare att ”döda boll” och helt plötsligt är setet jämnt. Lite fjärilar i magen börjar spela in men samtidigt spelar vi med ett lugn då vi vet att vi är det bättre laget. Setet vinner vi med 24-22 och är därmed klara för 8-dels final i SM!!! Jippieeeee

551227_404392362941860_1582111093_n
Vi fick en bra lottning, Caroline Alderblad och Sara Hellgren, två tjejer som vi aldrig vunnit mot men som vi ändå känner att vi kan vinna över om vi spelar på topp. Vi värmer upp och ställer oss för att gå in på plan då…. DET ÄR TOMT ÖVERALLT!! Vad? Sekretariatet, domarna och motståndarna har lämnat planen då ett oväder har dragit in över Skrea Strand. Vattnet väller in över stranden och ett riktigt skyfall blandat med stormvindar hälsar på oss. Vi gör som alla andra, tar skydd och väntar på domarens klartecken att starta matchen….
Matcherna skjuts upp två timmar men kommer att genomföras. Vi värmer upp igen och försöker lägga om vår taktik. Väderförhållandena har nu ändrats och spel i stark vind gäller nu. YES det kan passa oss då vi senaste helgerna har spelat bra i vind.
Men ICKE, matchen är igång och vi gör misstag. Vi servar dåligt och missar anfall och motståndarna sätter allt. Vi får ingen kontroll på vårt spel och lyckas inte lägga bollen på rätt spelare. De tar en skadetimeout i mitten av första set och vi får chans att ladda om. Detta hjälper inte och de vinner matchen med 21-14, 21-16. En fruktansvärd bitter förlust då vi spelar så dåligt!!! BLÄÄÄ!! Men grattis till Carro och Sara som spelar bra hela matchen.
På vägen hem från SM kan vi ändå summera att vi är jättenöjda med en delad 9-plats. Vi har så många roliga bollar att prata om på vägen hem och vi spelar stabilt i alla matcher utom en. Under helgen har vi hört från olika håll att vi har utvecklats mycket och att vi har bra bollkänsla. Vi åker hem från Falkenberg med bekräftelsen av att vi har utvecklats som lag och att vi älskar att spela beachvolleyboll!!
/Madde

annelie-sm425082_524065990940396_2067105253_n