Ännu en semifinal på nybyggda banor i Lund

Ny tävling, ny challenger. Denna gång var nivån ganska låg i tävlingen och vi åkte ner till Lund med en längtan av att få spela sommarens första final…

Gruppspelet kändes bra, första matchen vann vi mot Catarina Nordlander och Isabell Olsson med 21-13, 21-12. Vi hade full kontroll på vad våra motståndare gjorde och servade bra. Vi kunde också passa på att träna på långa anfall och testa lite ny spelstil. I andra gruppspelsmatchen mötte vi Emma Ericsson som denna dag spelade med Isabelle Blanc, denna match var lite jämnare med en del bra spelbollar och slutade med 21-12, 21-17 till vår fördel. Gruppsegrare=)

I kvarten fick vi möta Malin Holm och Kristina Stenström, två tjejer som vi vet är bra så vi körde på i 110 km/h på en gång!! Vi servade varierat och hårt, vår sideout fungerade på topp och försvaret var på hugget så vi tar lätt hem matchen med 21-13, 21-10. En rolig match där vi styrde spelet hela vägen.

Och så kom vi till dagens viktigaste match, semifinal mot Lisa Roman och Kajsa Flodberg…Två tjejer som vi mött en gång i början av sommaren, då vi förlorade en jämn tresetare. Men idag var det vår tur, vårt spel hade fungerat på topp hela dagen och vi kände att vi skulle ta oss till final….Men ICKE!!! Våra motståndare spelade sjukt bra, de servade bra, anföll bra och plockade upp allting i försvaret. De styr hela första set och vi försöker hitta vårt spel men det lossnar inte. De tar hem setet med 21-12.
Okej, nytt set, Madde & Annelie ger sig aldrig. Vi bestämmer oss för att lägga alla bollar på en av spelarna och anfalla mycket långa bollar då de plockat mycket av våra korta bollar i försvaret. Det blir ett bra set med många fina dueller men vi får aldrig kontroll på matchen. De styr även spelet i andra set och vi får gå till vår ”pepphörna” ( just nu läs depphörna) och sura lite efter matchen. Ingen final denna gång, vi gör en bra match men tyvärr spelar Kajsa och Lisa bättre denna dag.

2012-08-16151344-686689jnyttbild_small
Semifinal är vi oftast väldigt nöjda med men idag hade vi velat gå till final. Om vi ska summerar det bra denna dag så servar Madde hårt och svävigt, och Annelie slår superhårda anfall!! Det ska vi även göra nästa helg då vi återigen åker ni till Skåne, denna gång till västra hamnen i Malmö ,där vi har chans att ta revansch……
/Madde & Annelie