Ännu en challengerfinal!

Parreshot?

Parreshot?

I helgen spelade vi challenger på Skrea strand i Falkenberg. Lördagen inleddes med gruppspel. Vi var 4:e-rankade i turneringen och blev alltså 1:a-rankade i gruppen. Det blev ett spännande gruppspel eftersom vi fick Sigrid (som ni alla känner till från Vätterstranden 🙂 ) och hennes partner Anna som 2:a-rankade. Tyvärr tog de ifrån oss gruppvinsten efter en rolig match som slutade 21-18, 21-16 till dem.

Därefter fick vi i kvartsfinalen möta Petronella och Linda som hade vunnit sin grupp. Vi spelade bra och hade inga problem att ta hem den segern. Därefter var det bara att åka hem till Jönköping och sova för att på söndagen åka ner till Skrea igen och spela semi.

På lördagen hade jag spelat med en begynnande förkylning och när jag vaknade på söndagen sa min kropp till mig att jag verkligen inte borde åka och spela. Som vanligt lyssnar jag bara på sånt jag vill höra och med fickan full med bafucin och värktabletter var vi på väg ner till Falkenberg igen. Ett lite molnigare och blåsigare Falkenberg mötte oss när vi kom fram. Vind är roligt att spela i, det gillar vi!

Vi visste att vi skulle möte Sigrids förra partner Vera, som nu spelade med Ellen. Taktiken var klar och med ledorden “Vågar man så vinner man” gick vi in och tog två raka set.

Därefter var det dags att möta Sigrid och Anna igen i finalen. Det blev en riktig rysare! Vi tog ledningen i första set med 6-1, mycket tack vare att vi fick börja på motvindsidan. Därefter höll vi ledningen upp till 19-16, då vi tyvärr fick lite problem på medvindsidan och Sigrid och Anna spelade väldigt bra på motvindsidan. Vi förlorade första setet med 21-19. Andra set fick Sigrid och Anna börja på motvindsidan och tog ledningen med 5-2. Vi spelade dock väldigt bra, tog över ledningen och vann med 21-18.
I tredje set började Anna och Sigrid på motvindsidan men vi höll emot bra och kunde byta på 2-3 till dem. Därefter tog vi ledningen och höll den upp till 11-9 då vi bytta sida och fick medvindsidan i slutbollarna. Anna servade in 3 servess i vinden (riktigt sura poäng att förlora, men bra gjort av Anna) och efter två fina avslut tog de ledningen med 14-11. Vi förlorade sista set med 12-15. Det var en kul match även om det alltid svider att förlora. Men ett stort grattis till Sigrid och Anna!

I veckan blir det mycket vila för mig och Madde ska ner till Malmö och spela mixed-SM på onsdag tillsammans med Andreas. Håll tummarna för dem! 🙂

Nästa helg spelar vi SM i Malmö, kom gärna och heja på oss!! Gruppspelsmatcherna börjar redan på fredag. Läs mer om SM

Rolig bild på Madde. Det är lättare om man tittar på bollen.. ;)

Rolig bild på Madde. Är det inte lättare om du tittar på bollen när du slänger dig? 😉

// Annelie